Редактор: Виолета Николаеваe-mail: На 6-то място сме по заболяемост в ЕС и на

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: На 6-то място сме по заболяемост в ЕС и на
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: На първо място сме по смъртност на Балканите и на четвърто в ЕС

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

На 6-то място сме по заболяемост в Европейски Съюз и на второ - на Балканите. Ако не съблюдаваме ограниченията, ще се удвоят случаите у нас на фона на международната картина, разяснява доцент доктор Ангел Кунчев в четвъртъчния брифинг на НОЩ.

" Достигнахме 20 на 100 000 по смъртност, което е 4-то място в Европейски Съюз и първо на Балканския полуостров. Няма основна разлика вътре в страната спрямо предходната седмица - Бургас, Силистра, София, Враца, Плевен са с най-висока заболяемост, а с най-ниска: Търговище, Разград, Кърджали, Видин и Пазарджик.

Броят на тестванията надмина границата 1 500 - малко под междинното за Европейски Съюз. "

Обезпечили сме нужното количество лекарства и дезинфектанти. 71 години е междинната възраст на умрелите. 

Медиците, които са имунизирани по време на първата фаза на имунизацията, не се разболяват и не боледуват. Ние осигурихме опцията да нямаме дефицит на медицински личен състав в лечебните заведения. 69% от леглата са заети, а от интензивните - 70% са заети. За последните 4 дни имаме 8 076 излекувани " - добави здравният министър проф. Костадин Ангелов. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР